08jul
Aan: 8 juli 2024 In: Vacature

MAAZ Cheese is een toonaangevende totaalleverancier van hoogwaardige Nederlandse en Europese kaasproducten. Dit familiebedrijf, gedreven door ondernemerschap en passie voor kaas, streeft ernaar duurzame klantrelaties op te bouwen en te onderhouden. Vanuit het state-of-the-art distributiecentrum in Bodegraven leveren zij dagelijks aan klanten in meer dan zestig landen. Het assortiment omvat een breed scala aan kazen, waaronder Hollandse kazen, boerderijkazen, biologische kazen en diverse Europese specialiteiten.

MAAZ Cheese is een snelgroeiend familiebedrijf met momenteel 170 vaste medewerkers. Het bedrijf is trots op haar unieke bedrijfscultuur, die wordt gekenmerkt door dynamiek en resultaatgerichtheid, terwijl menselijkheid nooit uit het oog wordt verloren. Bij MAAZ Cheese krijgt iedereen de kans om echt een verschil te maken.

QA Manager Food (lid MT)


Functieomschrijving

De kwaliteitsmanager bij MAAZ Cheese in Bodegraven vervult een cruciale rol binnen het bedrijf. De organisatie legt de nadruk op continue verbetering van kwaliteit en klantgerichtheid. Als kwaliteitsmanager krijg je de kans om zowel het kwaliteitsbeleid als de algemene bedrijfsprocessen te verbeteren. Je bent verantwoordelijk voor de QA-afdeling binnen een jong en ambitieus bedrijf en hebt direct contact met de directie als onderdeel van het managementteam.

Je werkt nauw samen met een team van deskundigen, waaronder een ervaren kwaliteitscoördinator. Samen zetten jullie je in voor continue verbetering van de kwaliteitsnormen en klantgerichtheid.

Kwaliteit en voedselveiligheid zijn bij MAAZ Cheese topprioriteiten. Je zult dagelijks samenwerken met met collega’s van verschillende afdelingen en regelmatig communiceren met producenten, leveranciers en klanten. Deze dynamische omgeving biedt jou de mogelijkheid om jouw expertise en visie volledig te benutten en zo een essentiële bijdrage te leveren aan de groei en het succes van het bedrijf.

Jouw takenpakket ziet er verder als volgt uit:

 • Je leidt de QA-afdeling bestaande uit een jong en enthousiast team van vier medewerkers.
 • Je bent onderdeel van het MT en hebt direct contact met de directie.
 • Je optimaliseert en structureert de kwaliteitsprocessen.
 • Je bent verantwoordelijk voor het verbeteren en onderhouden van de kwaliteitszorgsystemen (o.a. IFS Food, BIO, Beter Leven, FSMA, SimplyOK en Weidemelk).
 • Je begeleidt audits van certificerende instellingen, overheidsinstanties en klanten.
 • Je zorgt ervoor dat het bedrijf op de hoogte is van de relevante wet- en regelgeving en hier adequaat op reageert.
 • Je neemt de operationele verantwoordelijkheden van jouw kwaliteitsmedewerkers op je indien nodig.
 • Je onderhoudt contacten met de QA Managers van (retail)klanten en externe verpakkingslocaties, met de focus op voortdurende verbetering.
 • Je coördineert o.a. het HACCP-team, validatieteam en recall team, en je maakt deel uit van het MVO-team.
 • Je neemt op termijn de verantwoordelijkheden over met betrekking tot ARBO veiligheid.

Wil je meer weten over het werken als QA Manager bij MAAZ Cheese en de ontwikkelingen die er momenteel binnen de organisatie zijn? Wij spraken Jean-Paul Zijerveld, Directeur bij MAAZ Cheese en schreven daarover een artikel op onze website dat te vinden is op de nieuwspagina.

Functie-eisen

Voor deze uitdagende en veelzijdige vacature van QA Manager in een snelgroeiend bedrijf en collegiale omgeving, zijn we op zoek naar kandidaten van hbo- of wo- werk en denkniveau. Het is waardevol als je op kwaliteitsvlak binnen de foodsector reeds de nodige ervaring hebben opgedaan. Het is belangrijk dat je je thuis voelt in een hardwerkend, klantgericht en jong familiebedrijf.

Wat is verder van belang voor deze vacature:

 • Je beschikt over minimaal hbo- werk en denkniveau en hebt een afgeronde opleiding gerelateerd aan de food zoals Levensmiddelentechnologie, Food Technology, Food Safety of Voeding & Diëtetiek.
 • Je hebt een aantal jaren QA ervaring opgedaan in een food productieomgeving, bijvoorbeeld als kwaliteitsmedewerker, kwaliteitsmanager, senior QA specialist of kwaliteitscoördinator.
 • Je beschikt over inhoudelijke kennis van genoemde kwaliteitssystemen.
 • Je hebt ervaring met het aansturen van een team, bent communicatief vaardig en kunt goed samenwerken in een team.
 • Je bent resultaatgericht, meewerkend, oplossingsgericht en een echte doorzetter.
 • Je bent zelfstandig en hebt verantwoordelijkheidsgevoel.

Aanbod

Je kunt als QA Manager naast een uitdagende inhoudelijke vacature in een prettige en snelgroeiende werkomgeving het volgende verwachten:

 • Een fulltime brutosalaris tussen de €4.000 en €6.000 per maand op basis van 40 uur per week, afhankelijk van werkervaring.
 • Een functie voor minimaal 32 uur, fulltime is ook mogelijk, met de mogelijkheid werktijden flexibel in te delen.
 • Je direct in dienst treed bij een organisatie met ontwikkelingsmogelijkheden.
 • 24 vakantiedagen op jaarbasis bij een fulltime dienstverband conform CAO Kaaspakhuis.
 • Een goede pensioenregeling.
 • Mogelijkheden tot interne opleidingen en trainingen.

Reageren

Wij hebben er voor gekozen deze vacature op exclusieve basis bij Professionals in Food uit te zetten. Zij nemen daarom de volledige werving en de eerste selectie voor onze rekening.

Geïnteresseerd in deze functie? Solliciteer dan snel via deze link


Ons bedrijf heeft een eigen bedrijfscultuur die zich kenmerkt door dynamiek en resultaatgerichtheid zonder de menselijkheid uit het oog te verliezen. Binnen ons bedrijf werken alleen collega´s die sterk betrokken zijn bij alles wat zij doen en ondernemen.

INTERESSE?

Solliciteer dan via de link onderaan de vacature.

Portugalweg 17, 2411 PR Bodegraven
+31(0) 172 55 3000