03Okt
An: 3 Oktober 2023 In: Nieuws

MAAZ Cheese biedt u naast een zeer gespecialiseerd Europees Kaasassortiment nu
ook een selectie van Mediterrane specialiteiten.

Een exclusieve, koelverse lijn binnen de Kaashandel

In de afgelopen periode hebben we het Mediterrane assortiment kritisch met elkaar beoordeeld. Met als belangrijkste criteria kwaliteit, prijs en beschikbaarheid hebben we voor het basisassortiment de keuze gemaakt voor de producten onder het merk Tapaz Gracias.

Het assortiment wordt uitgeleverd in zwarte bakken (zie foto onder) met hersluitbare deksels.

Olijven

De olijven zijn voornamelijk afkomstig uit de Chalkidiki streek in Griekenland, van oudsher de regio waar de beste olijven van Europa vandaan komen. Naast de herkomst onderscheiden onze olijven zich door het intensieve was- en spoelproces. Dit proces is erg belangrijk. Hierdoor verdwijnt het zout van het pekelen voor een groot deel uit de olijf. Dit geeft een olijf met meer smaak. Olijven worden verpakt in olie. Bij de olijven van Tapaz Gracias is maximaal 10% olie toegevoegd, in tegenstelling tot het meest gangbare aanbod in de markt, waar 25-30% olie wordt gebruikt. Olie werkt sterk kostprijs verlagend omdat de literprijs hiervan aanzienlijk lager ligt dan de olijf. De meest verkocht olijf is de ‘Jumbo Knoflook’ variant, een grote olijf met verse, gepureerde knoflook die aanzienlijk beter smaakt dan een olijf met ingemaakte knoflook. Door een speciale natuurlijke behandeling van de verse knoflook is de knoflook olijf van Tapaz Gracias langer houdbaar en blijft mooi glanzend. De absolute nummer 2 is onze Jumbo Provençaalse olijf; een middelgrote olijf gemarineerd met kruiden en specerijen uit de Provence.

 

Tapenades en Dippers

Ook de Tapenades van Tapaz Gracias zijn met slechts 10% olie bereid. Dit voorkomt dat er na verloop van tijd, in de presentatiebakken of wanneer u uitschept in de consumentenbakjes, een laagje olie op de Tapenade ontstaat die dan weer doorgeroerd moet worden. Onze tip! Verrijk de groene Pesto Tapenade zelf met geraspte Pecorino Romano (artikelnummer: 100975 of 107024) en geef er zo uw eigen ‘twist’ aan. Een bijzondere variant is de Avocado Crème. Avocado is razend populair door de gezonde eigenschappen en onder andere zeer geschikt voor de etnische markt!

 

Tomaatjes en Peppersweets

Het assortiment maakt u compleet met de uit Roma tomaten bereide en half gedroogde Soet o Sun tomaatjes en de hartige variant daarop.

Introductie actie!

Om het Tapaz Gracias assortiment in één keer goed in de schijnwerpers te zetten investeren we samen met de producenten in een introductiekorting gedurende de weken 30 tot en met 33. Hiermee bent u in de gelegenheid om in plaats of naast een plakje kaas ook eens paar heerlijke olijven te laten proeven!

Uiteraard zijn wij graag bereid om samen met u het optimale assortiment voor uw bedrijf te bepalen!

Heeft u vragen over ons nieuwe Mediterrane assortiment Tapaz Gracias of wilt u een bestelling plaatsen? U kunt ons bereiken op 0172 55 3000. Wij staan u graag te woord.