07Jan
Bunkerkaas nu exclusief verkrijgbaar bij MAAZ Cheese
An: 7 Januar 2025 In: MAAZ & More

OVER BUNKERKAAS
Het is misschien wel de meest bijzondere rijpingslocatie in Nederland.

Ergens midden in de Twentse natuur nabij het dorpje Daarle liggen acht voormalige munitiebunkers verscholen onder een dikke laag aarde. In deze bunkers met metersdikke betonnen muren heerst een uniek rijpingsklimaat voor kaas.  Door de uitstekende isolatie is de luchtvochtigheid constant en is het er altijd circa 15 graden. Hier ontwikkelen zich smaken en aroma’s die je in geen andere kaas zult tegenkomen.

In de recepturen wordt gebruik gemaakt van een speciaal soort zuursel en plantaardig stremsel, terwijl kleurstoffen achterwege worden gelaten. De kaas is gemaakt van niet afgeroomde Hollandse melk. Na 25 weken rijping is die smaak op zijn best: vol en romig, met een pikante en nootachtige ondertoon. Het unieke karakter van de kaas wordt benadrukt door zijn opvallende verschijning: in plaats van een etiket en banderol is het logo ingedrukt in de zij- en bovenkant van de kaas. Het geeft een stoere en ambachtelijke uitstraling.

 

JANUARI 2025 ACTIE A3 ROLL-UP BANNER BUNKERKAAS
Om Bunkerkaas nog beter zichtbaar te maken voor uw klanten ontvangt u in de maand januari bij aankoop van 4 Bunkerkazen naar keuze (Twentse Bunkerkaas Koe of Twentse Bunkerkaas Geit) een Roll-Up banner (A3-formaat) GRATIS!

ASSORTIMENT BUNKERKAAS

Bunkerkaas is er momenteel in drie varianten:

  • Twentse Bunkerkaas Koe (14k, artikelnummer 102262).
  • Twentse Bunkerkaas Geit (14k, artikelnummer 102263).
  • Twentse Bunker Blos (10k, artikelnummer 102518).