MAAZ and More - Header

MAAZ & More

MAAZ & More is een uitgave van MAAZ Cheese BV en verschijnt 6x per jaar. Heeft u vragen over de producten uit MAAZ & More of wilt u meer informatie over ons assortiment ontvangen neemt u dan telefonisch contact met ons op of maak gebruik van het contactformulier. Wij informeren u graag.

CONTACT

Portugalweg 17, 2411 PR Bodegraven
+31 (0) 172 55 3000

De crème de la crème onder de kazen Vol passie vervaardigen talrijke kaasmakerijen in Zwitserland op traditionele wijze bijzondere kazen. De grotmeesters van Kaltbach bepalen, aan de hand van strikte criteria, welke Zwitserse kazen in de Kaltbachgrot komen te liggen. Het unieke grotklimaat en vakmanschap resulteren in kazen van wereldklasse. […]

De Ierse kaasgeschiedenis leest als een spannend boek. Van de vroegchristelijke periode tot eind zeventiende eeuw maakten de Ieren volop zachte en harde kazen met mooie Gaelic namen als grus, maethal, maothla, milsen, mulchan of tanach. En opeens… verdween het kaasmaken nagenoeg uit Ierland. Rond 1907 was er hernieuwde interesse […]

In deze rubriek stellen we u graag voor aan bijzondere kaasmakers of laten we u kennis maken met uitzonderlijke kazen. Deze zesde uitgave van MAAZ & More een hommage aan gezonde geitenkaas. Geitenkaas is niet alleen gezond, maar heeft ook een frisse toegankelijk smaak die bij een breed publiek aanslaat. […]

In 1953 werd een 22 miljoen jaar oude zandsteengrot ontdekt in een klein dorpje in Zwitserland, genesteld tussen glooiende heuvels en diepgroene weides. De locatie bleek een unieke, natuurlijke omgeving voor het rijpen van kaas. De grot in de Santenberg herbergt vandaag de dag meer dan 120.000 kaaswielen. Deze enorme […]

oogst wereldwijd erkenning De lekkerste culinaire producten komen vaak bij ambachtsmensen vandaan die nog een ware passie voor hun werk hebben. Dat is bij Beppino Occelli niet anders. Sinds 1976 tovert hij zijn liefde voor mooie zuivelproducten om in culinaire hoogstandjes die over de hele wereld lof oogsten. Het begon […]

In deze rubriek stellen we u graag voor aan bijzondere kaasmakers of laten we u kennis maken met uitzonderlijke kazen. In deze vijfde uitgave van MAAZ & More zetten we de smaakvolle Germain Kazen van Rians in de schijnwerpers. Gerijpte koe- en geitenkazen Het Germain-kaasassortiment van Rians wordt al meer […]

Bonck van Blesckens is door kaasmakerij De Graafstroom in Bleskensgraaf speciaal ontwikkeld voor het topsegment Goudse kaas. De duurzame kaasmakerij uit het Groene Hart maakt al meer dan een eeuw de beste natuurgerijpte Goudse kazen. Smaakvolle toppers die op vele nationale en internationale wedstrijden goud in de wacht wisten te […]

fris en romig nazomers briesje Even heerlijk nazomeren doe je met de lekkerste ambachtelijke roomkaas. Dit is de passie van Koos van der Wind en zijn vrouw Arma. Hun toewijding laat zich het best omschrijven als: ‘Van Room tot Droom’. Om die droom werkelijkheid te maken, startte ze in 1989 […]

Meester-Affineurs heeft een duo dat hoge ogen scoort bij kaaskenners. De Double DutchÇ 50+ is dan ook een heel bijzondere kaas waarin de lekkerste smaaksensaties van koeien- en geitenkaas samen apart verenigd zijn. Double the milk, double the taste! Warme wrongel De kaas wordt gemaakt van de warme ochtendwrongel van […]