Wordt exclusief voor MAAZ Cheese gemaakt en is een prima alternatief voor de originele uit Griekenland! Oorspronkelijk wordt Feta gemaakt in Griekenland. Onze Hollandse Witte Kaas Griekse Stijl heeft eveneens schapenmelk als hoofdbestanddeel: 80%. Deze melk geeft een karakteristieke en specifieke smaak aan de kaas. De overige 20% is geitenmelk. […]

De frisse smaak van verse Burrata is voor liefhebbers al lang geen geheim meer. Deze mozzarella gevuld met room is een authentieke Italiaanse specialiteit. Graag stellen wij de Burrata van het merk La Daria aan u voor. Burrata is een ambachtelijke Italiaanse verse kaas die oorspronkelijk uit Apulië in Zuidoost-Italië […]

Deze rauwmelkse brie, Le Petit Morin van 1 kilo, is gevuld met een mengsel van verse roomkaas, honing met tijm, abrikoos en pistache. Het resultaat is een overheerlijke Seizoens-BRIE met een frisse, verrassende smaak. Deze brie is verkrijgbaar vanaf 18 april tot en met 8 juli 2022.

Kaasboerderij De Gelder in het Friese Tijnje, gerund door Anne en Jenny Vogel samen met hun zoon Hans Peter, is al jarenlang bekend als het gaat om innovatieve ideeën op het gebied van kaasmaken. Goede zorg voor mens, dier en milieu wordt op de kaasboerderij dagelijks in de praktijk gebracht. [...]

Kaas met minder vet is het op één na grootste segment binnen de totale kaascategorie. Samen met Kaasmakerij Schoonrewoerd (Vijfheerenlanden in Het Groene Hart) heeft MAAZ Cheese exclusief een verbeterde kaas met minder vet geïntroduceerd. De verwerkte melk komt grotendeels van de boerderijen in een straal van dertig kilometer rond [...]

Onderstaande kaasspecialiteiten en kaasbegeleiders hebben we speciaal voor u geselecteerd om het perfecte kaasplateau te kunnen samenstellen voor Valentijnsdag. Blu 61 2,7k Deze blauwschimmelkaas wordt gemaakt in de regio Treviso, Italië. De kaas is zeer bijzonder omdat deze tijdens de rijping wordt gewassen met een lokale wijn, de Raboso Passito. [...]

De door MAAZ Cheese en Kaasmakerij Rouveen ontwikkelde Kruidenhooi Kaas onderscheidt zich door haar geurige, romige karakter. De korst is afgewerkt met gedroogde kruiden. Gedurende de rijping van twintig weken krijgt deze kaas een subtiele kruidige smaak. Met de opvallende< groene kruidenkorst is de kaas duidelijk herkenbaar!

De Jersey koe is een bijzondere verschijning: ze zijn klein van formaat en hebben een mooie lichtbruine kleur. Door het kleine formaat en de sobere leefstijl zijn ze circa dertig procent duurzamer dan een Holstein koe. Ze nemen minder voer op en zo dragen ze dus bij aan minder uitstoot. [...]

Boerderij Arcadiahoeve ligt in het prachtige natuurgebied Noordzijderpolder bij Bodegraven. Van de hier gemaakte kazen is Arcadia Blauw de meest bijzondere. De kaasmaker werd geïnspireerd tijdens een bezoek aan een kaasmaker in Azerbeidzjan. Daar hingen grote zakken met kaas te rijpen. De kaas maker nam dat idee over. Tijdens het [...]

Al meer dan honderd jaar is Rouveen Kaasspecialiteiten meester in het maken van kaas. De kaasmakerij wordt gedreven door traditie met oog voor de toekomst. De meest recente vernieuwing bestaat uit de onlangs geïntroduceerde ambachtelijke schapenkazen Mouton Mild, Pittig en Pikant. Kazen met een uitmuntende smaak die voor een belangrijk […]

Appenzeller®, een van de bekendste en pittigste Zwitserse kazen, is enorm veelzijdig. Deze rauwmelkse kruidige bergkaas smaakt perfect als tafelkaas of in blokjes als lekker tussendoortje, maar kan ook prima worden gebruikt bij het maken van warme gerechten. Zo leent de Appenzeller® Mild zich bij uitstek voor een verrassende kaasfondue, […]

Op de familieboerderij Barber’s Farmhouse, in het Engelse Somer-set, wordt al sinds 1833 de lekkerste Cheddar gemaakt. Traditionele Cheddar met Beschermde Oorsprongs Benaming. De bij-zonder intense smaak en mooie diepgang proef je direct terug in de ambachtelijke Vintage Cheddar en Vintage reserve Cheddar. De romige Vintage Cheddar rijpt 18 maanden […]

De maanden september en oktober zijn een mooie periode in het jaar om boeren- en boerderijkaas onder de aandacht te brengen. MAAZ Cheese introduceert, samen met een groepje zelfkazers, een uitgekiend concept om boeren- en boerderijkaas op een bijzondere wijze blijvend in de schijnwerpers te zetten. Boeren- en boerderijkaas vormen […]

Een nieuwe Nederlandse specialiteit met een spectaculaire uitstraling! Het is royaal genieten met deze speciale Hollandse Red Blue kaas. Een smaakvolle Nederlandse blauwaderkaas met oranje zuivel. Dat ziet er niet alleen feestelijk uit, maar combineert ook heerlijk met een glas rode port, dessertwijn of een zoete mousserende wijn en een […]

De Engelse koning der kazen De Brit Frances Pawlett, afkomstig uit Wymondham, Leicestershire, wordt traditioneel gezien als de grondlegger van de Engelse koning der kazen: Blue Stilton. De kaasmaker bepaalde de vorm en stijl van de moderne Stiltonkaas rond 1720. Zowel de witte als de blauwe Stilton zijn wereldwijd bekend […]

De lekkerste mozzarella bollen worden gemaakt van verse buffelmelk. De eivormige kaasjes worden met de hand ‘gesponnen’ door de Italiaanse kaasmeester die de smaak, structuur en textuur bepaalt. Een proces dat al sinds 1970 plaatsvindt bij de ambachtelijke kaasmaker San Salvatore van de familie Letizia in Pietramelara, zeventig kilometer ten […]

Griekse Feta in vat In tegenstelling tot de meeste verse kaas is de Feta een gerijpte kaas. Juist deze Feta is gerijpt in een houten vat; een mooie blikvanger op elk verkooppunt! Deze Feta is romiger en zachter van smaak. Verhouding schaap / geit is 70% om 30%. Binnen de […]

Thise Dairy , Deense passie voor Zuivel Het gebrul van de Noordzee, de wind in het gras en de trillende oren van koeien, dat zijn de ingrediënten die fijnproevers herkennen in de zilte biologische zuivel van Deense zuivelspecialist Thise Dairy. Denemarken was zo’n 35 jaar geleden het eerste land ter […]

Boerderijkaas Asperge Het aspergeseizoen is begonnen! En waarom zou je deze heerlijke seizoensgroenten niet combineren met smeuïge Hollandse Kaas van de boerderij? Voor deze kaas gingen wij op zoek naar de juiste verhouding witte en groene asperges met de beste aspergesmaak. Het resultaat mag er zijn; een authentieke boerderijkaas met […]

Drentse Bio Buffelkaas Het is nou niet direct het meest voor de hand liggende melkvee dat je zou verwachten in het Drentse Eursinge, maar als je bij Bouke en Marlies Luth voorbij fietst zie je toch echt een kudde van zestig aaibare waterbuffels grazen. “Waterbuffels zijn geweldige dieren. Het geeft […]

De crème de la crème onder de kazen Vol passie vervaardigen talrijke kaasmakerijen in Zwitserland op traditionele wijze bijzondere kazen. De grotmeesters van Kaltbach bepalen, aan de hand van strikte criteria, welke Zwitserse kazen in de Kaltbachgrot komen te liggen. Het unieke grotklimaat en vakmanschap resulteren in kazen van wereldklasse. […]

De Ierse kaasgeschiedenis leest als een spannend boek. Van de vroegchristelijke periode tot eind zeventiende eeuw maakten de Ieren volop zachte en harde kazen met mooie Gaelic namen als grus, maethal, maothla, milsen, mulchan of tanach. En opeens… verdween het kaasmaken nagenoeg uit Ierland. Rond 1907 was er hernieuwde interesse […]

In deze rubriek stellen we u graag voor aan bijzondere kaasmakers of laten we u kennis maken met uitzonderlijke kazen. Deze zesde uitgave van MAAZ & More een hommage aan gezonde geitenkaas. Geitenkaas is niet alleen gezond, maar heeft ook een frisse toegankelijk smaak die bij een breed publiek aanslaat. […]

In 1953 werd een 22 miljoen jaar oude zandsteengrot ontdekt in een klein dorpje in Zwitserland, genesteld tussen glooiende heuvels en diepgroene weides. De locatie bleek een unieke, natuurlijke omgeving voor het rijpen van kaas. De grot in de Santenberg herbergt vandaag de dag meer dan 120.000 kaaswielen. Deze enorme […]

oogst wereldwijd erkenning De lekkerste culinaire producten komen vaak bij ambachtsmensen vandaan die nog een ware passie voor hun werk hebben. Dat is bij Beppino Occelli niet anders. Sinds 1976 tovert hij zijn liefde voor mooie zuivelproducten om in culinaire hoogstandjes die over de hele wereld lof oogsten. Het begon […]

In deze rubriek stellen we u graag voor aan bijzondere kaasmakers of laten we u kennis maken met uitzonderlijke kazen. In deze vijfde uitgave van MAAZ & More zetten we de smaakvolle Germain Kazen van Rians in de schijnwerpers. Gerijpte koe- en geitenkazen Het Germain-kaasassortiment van Rians wordt al meer […]

Bonck van Blesckens is door kaasmakerij De Graafstroom in Bleskensgraaf speciaal ontwikkeld voor het topsegment Goudse kaas. De duurzame kaasmakerij uit het Groene Hart maakt al meer dan een eeuw de beste natuurgerijpte Goudse kazen. Smaakvolle toppers die op vele nationale en internationale wedstrijden goud in de wacht wisten te […]

fris en romig nazomers briesje Even heerlijk nazomeren doe je met de lekkerste ambachtelijke roomkaas. Dit is de passie van Koos van der Wind en zijn vrouw Arma. Hun toewijding laat zich het best omschrijven als: ‘Van Room tot Droom’. Om die droom werkelijkheid te maken, startte ze in 1989 […]

Meester-Affineurs heeft een duo dat hoge ogen scoort bij kaaskenners. De Double DutchÇ 50+ is dan ook een heel bijzondere kaas waarin de lekkerste smaaksensaties van koeien- en geitenkaas samen apart verenigd zijn. Double the milk, double the taste! Warme wrongel De kaas wordt gemaakt van de warme ochtendwrongel van […]

Reis tijdens de lunch even snel naar Italia en La France op en neer, want kaas importeren doe je zelf met importeerkaasenmeer.nl! Als kaasspeciaalzaak wil je klanten regelmatig verrassen met bijzondere versproducten. Zulke perfect, door de producent zelf, geaffineerde buitenlandse kazen, onderscheidende zuivelproducten en originele delicatessen kun je gemakkelijk in […]

Spaanse Kaaskennerweken   Uitgave 2 | 2020   Zon, zee en... kaas. Spanje heeft een rijke kaashistorie. Eeuwen vakmanschap resulteren in de karakteristieke en smaakvolle geiten-, schapen- en koemelkkazen die in vele regionale variaties te verkrijgen zijn. In de ruige natuur grazend vee eet vers gras en wilde kruiden. Dat [...]

Uitgave 2 | 2020   Deze milde Deense blauwaderkaas met een gewicht van drie kilo is qua zuivel net iets steviger dan een Gorgonzola. Heerlijk op brood, toast of pizza, in een salade, kaassaus of voor de kaasfondue. De 60+ kaas is heel romig op de tong en heeft een [...]

Uitgave 2 | 2020   Fijnproevers genieten dubbel met rijke weideboter. Weideboter is uniek van smaak: voller, fijner en ronder. Naast de succesvolle pakjes nu ook als veelzijdige 5kg kluit verkrijgbaar. Makkelijk zelf te versnijden en ideaal om zelf kruidenboter van te maken. Weideperiode Grasboter of weideboter is bovendien gemaakt [...]

100% zuiver, natuurlijk en ambachtelijk   Uitgave 2 | 2020   In het hartje van de Kempen, tussen de Kasterleese bossen en de landelijke Netevallei vind je de hoeve van Kempense Geitenkaas Polle. Hier worden zo’n 600 melkgeiten met veel liefde verzorgd om zo kwaliteitsvolle geitenmelk te kunnen garanderen. Dagelijks [...]

In deze rubriek stellen we u graag voor aan bijzondere kaasmakers of laten we u kennis maken met uitzonderlijke kazen. Deze tweede uitgave van MAAZ & More zetten we de prijswinnende Catalaanse kaasmaker Montbrú in de schijnwerpers. De naam Montbrú werd in 1989 geregistreerd en betekent letterlijk ‘donkere berg’. Het [...]

Uitgave 1 | 2020   In deze rubriek stellen we u graag voor aan bijzondere kaasmakers of laten we u kennis maken met uitzonderlijke kazen. Ambachtelijk kaasmaker Émilien Bach van Fromages Bach bijt de spits af in deze eerste uitgave van MAAZ & More. Kaasmaken zit de familie Bach al [...]

MAAZ & More

MAAZ & More is een uitgave van MAAZ Cheese BV en verschijnt 6x per jaar. Heeft u vragen over de producten uit MAAZ & More of wilt u meer informatie over ons assortiment ontvangen neemt u dan telefonisch contact met ons op of maak gebruik van het contactformulier. Wij informeren u graag. Heeft u vragen over de ingrediënten of allergenen van de producten? Mail uw vraag naar salesbenedu@maazcheese.nl.

Misschien vind je dit ook interessant:
Contactgegevens
Portugalweg 17, Bodegraven
+31 (0) 172 55 3000