MAAZ Cheese te Bodegraven en De Kaasbunker te Daarle zijn overeengekomen om per 1 januari 2025 een samenwerking aan te gaan
23 oktober 2024
Het familiebedrijf MAAZ Cheese in Bodegraven levert een totaal assortiment van Europese kazen in de verschillende verkoopkanalen binnen- en buiten Europa. Bunkerkaas past naadloos in de specialistische assortimenten die MAAZ Cheese aanbiedt.
Jan Peter Nijenhuis, 4e generatie kaashandel, is eigenaar van het 14 hectare grote bunkercomplex, diep verscholen in de Twentse natuur in Daarle. In de voormalige munitiebunkers heerst een perfecte atmosfeer om kazen te rijpen.
Twentse Bunkerkaas wordt gemaakt van niet afgeroomde Hollandse melk. Dit samen met de speciaal ontwikkelde receptuur, uiteraard zonder kleurstoffen, plantaardige stremsel en het unieke rijpingsklimaat zorgen voor de ongeƫvenaarde smaak van Twentse Bunkerkaas.
De Twentse Bunkerkaas won de SUPER GOLD award 2022-2023 in Wales uit ruim 4000 kazen en verdient daarmee een plek tussen de beste kazen ter wereld.
Het unieke karakter Bunkerkaas kaas wordt benadrukt door z’n opvallende verschijning. In plaats van een etiket is het logo van de kaas als reliĆ«f ingedrukt in de zijkant en op de bovenkant van de kaas. Het geeft een stoere en ambachtelijke uitstraling. De kaas heeft in de afgelopen jaren zijn weg gevonden naar vele toonaangevende kaas- en delicatessenwinkels, markten en restaurants.
De samenwerking tussen MAAZ Cheese en De Kaasbunker houdt concreet in dat de bunkerkazen na afrijping in de bunkers, door MAAZ Cheese verkocht en gedistribueerd worden, hierbij ondersteund door de kennis en expertise van Jan Peter Nijenhuis. Ook nieuwe mogelijkheden met deze unieke manier van rijpen worden de komende tijd uitgewerkt.
MAAZ Cheese en De Kaasbunker zijn er klaar voor om de positie van deze en andere bijzondere Nederlandse kazen verder uit te bouwen.