Kaasboerderij De Gelder in het Friese Tijnje, gerund door Anne en Jenny Vogel samen met hun zoon Hans Peter, is al jarenlang bekend als het gaat om innovatieve ideeën op het gebied van kaasmaken. Goede zorg voor mens, dier en milieu wordt op de kaasboerderij dagelijks in de praktijk gebracht.
Samen met de familie Vogel hebben wij een veelbelovende streekkaas ontwikkeld. Veelbelovend omdat consumenten in toenemende mate op zoek zijn naar lokale, kleinschalige specialiteiten met een eerlijk verhaal!
Deze kaas heeft de opvallende naam HEAWEI gekregen.
- HEAWEI is een 50+ dessertkaas van de Boerderij.
- HEAWEI is Fries’ voor Hooiwei of Hooiweg, de naam van het weggetje waaraan de kaasboerderij is gelegen.
- HEAWEI is een plat cilindrisch kaasje van circa 3 kilo.
- HEAWEI heeft een zacht, smeltend zuivel en is geschikt voor zowel het kaasplateau als gesmolten over gerechten.
- HEAWEI is verkrijgbaar in drie verschillende varianten: HEAWEI naturel, HEAWEI Zeewier & Friese nagel (en mosterd en koriander) en HEAWEI Roodcultuur.
HEAWEI | naturel
HEAWEI | Zeewier & Friese nagel (en mosterd en koriander)
HEAWEI | Roodcultuur
Deze bijzondere streekspecialiteit is leverbaar vanaf 11 april 2022 en exclusief verkrijgbaar bij MAAZ Cheese.