Meester-Affineurs heeft een duo dat hoge ogen scoort bij kaaskenners. De Double DutchÇ 50+ is dan ook een heel bijzondere kaas waarin de lekkerste smaaksensaties van koeien- en geitenkaas samen apart verenigd zijn. Double the milk, double the taste!
Warme wrongel
De kaas wordt gemaakt van de warme ochtendwrongel van ‘t Oud Hollandsche roodbonte MRIJ-ras dat aan de voet van Grebbeberg in Achterberg graast. De nog warme ochtendwrongel wordt afgedekt met ‘n laagje Cendre. ‘s Middags komt daar de warme middagwrongel van de Saanen geiten, uit Overberg aan de andere kant van de Achterberg, bovenop en wordt het geheel gevormd tot één kaas.
Pekelbad
De melk wordt gethermiseerd en is vrij van E-nummers (kleur- en conserveerstoffen). Na de nacht ‘over te hebben gestaan’ wordt de kaas de volgende dag kort in zeezout gepekeld voor slechts twaalf uur om daarna acht weken volledig natuurlijk te rijpen met een natuurlijke eetbare korst. Zo ontstaat de heerlijke combi-smaak van een romig laagje MRIJkaas en een zacht laagje Saanen geitenkaas met een licht ‘zuurtje’.