22mei
MAAZ Cheese & More Weideboter
Aan: 22 mei 2020 In: MAAZ & More

Uitgave 2 | 2020

 

Fijnproevers genieten dubbel met rijke weideboter. Weideboter is uniek van smaak: voller, fijner en ronder. Naast de succesvolle pakjes nu ook als veelzijdige 5kg kluit verkrijgbaar. Makkelijk zelf te versnijden en ideaal om zelf kruidenboter van te maken.

MAAZ Cheese & More Weideboter

Weideperiode

Grasboter of weideboter is bovendien gemaakt van room uit de weideperiode vol vers gras, wanneer de koeien voor het eerst gaan lentegrazen. Het is daarom wat geler, smeert makkelijker en bevat meer vitamine K2 en omega 3-vetzuren. Boter bestaat voor ruim tachtig procent uit vet van de melk. Melk van de koe bevat ruim vier procent vet, waardoor voor iedere kilogram boter circa twintig liter melk nodig is. Weideboter, gezond en lekker!

Puur Natuur

De boter is bereid uit melk van koeien die minimaal 200 dagen per jaar, 6 uur per dag in de wei lopen; de normale ondergrens is 120 dagen. Weideboter wordt niet in het supermarktkanaal verkocht. Zo speelt u slim in op de stijgende consumentenvraag naar pure roomboter. Bij een consumentenprijs van slechts € 1,99 kunt u een prima marge maken!