31aug
MAAZ Cheese - Kaas - Bonck van blesckens
Aan: 31 augustus 2020 In: MAAZ & More

Bonck van Blesckens is door kaasmakerij De Graafstroom in Bleskensgraaf speciaal ontwikkeld voor het topsegment Goudse kaas. De duurzame kaasmakerij uit het Groene Hart maakt al meer dan een eeuw de beste natuurgerijpte Goudse kazen. Smaakvolle toppers die op vele nationale en internationale wedstrijden goud in de wacht wisten te slepen.

MAAZ Cheese - Kaas - Bonck van blesckens

Grote kaas met grootse smaak

Kenners loven De Bonck omdat de kaas extra smedig is, krachtig en rijk van smaak. De kaasmakers vullen de kaasvaten van De Bonck extra op. Hierdoor ontstaat een forse kaas van zo’n zestien kilo, vier kilo meer dan een gewone Goudse. De krachtige smaak kan zich nu beter ontwikkelen waardoor er een smediger zuivel ontstaat. Topkwaliteit op natuurlijke wijze gerijpt. Het beeldmerk wordt, net als vroeger, in de kaas gebrand.

Bekroonde Bonck

De Bonck van Blesckens is tot nu toe verkrijgbaar in drie varianten. De Milde & Romige Bonck heeft een frisse, zachte smaak. Deze Bonck is de jongste van het stel en werd op de Gouda Cheese Awards 2019 bekroond met goud. De Pikante Bonck is gerijpt op traditionele houten planken. Je kunt goed proeven aan de krachtige, volle smaak dat deze extra smedige Bonck al ‘meters heeft gemaakt’ in het kaaspakhuis. Tenslotte, biedt de Extra Pikante Bonck na een lange natuurlijke rijping een karakteristieke pikante smaak door de fijne rijpingskristallen.