18nov
Op de planken Germain Kaas van Rians- MAAZ and More -
Aan: 18 november 2020 In: MAAZ & More

In deze rubriek stellen we u graag voor aan bijzondere kaasmakers of laten we u kennis maken met uitzonderlijke kazen. In deze vijfde uitgave van MAAZ & More zetten we de smaakvolle Germain Kazen van Rians in de schijnwerpers.

Gerijpte koe- en geitenkazen

Het Germain-kaasassortiment van Rians wordt al meer dan een eeuw gekenmerkt door gerijpte koe- en geitenkazen. Kwaliteitsproducten met de beschermde oorsprongsbenaming (BOB) die regelmatig in de prijzen vallen bij nationale en internationale wedstrijden. Vooral bekend zijn de Epoisses AOP, Langres AOP, Le Pico, Chaource AOP en l’Affiné au Chablis.

Langres AOP

Stuk voor stuk bijzondere kazen. Zo heeft de Langres AOP zijn enigszins holle vorm te danken aan het rijpingsprocedé waarin hij nooit wordt omgedraaid, waardoor hij een kuiltje krijgt. De traditie wil dat men enkele druppels champagne in het kuiltje giet om hem te flamberen en zo de zoete tonen boven te halen.

Epoisses AOP

Epoisses AOP is een authentiek product van de Bourgognestreek. De naam verwijst naar het dorp Epoisses, gelegen in het oosten van Frankrijk. In de mooie oranjeachtige korst van deze kaas van koemelk, gewassen met Marc de Bourgogne, gaat een romige kaas schuil met een typische evenwichtig fruitige smaak. Winnaar van een Medaille d’Or en World Cheese Award Super Gold.

Op de planken Germain Kaas van Rians- MAAZ and More -
Op de planken Germain Kaas van Rians- MAAZ and More -

Le Pico & L’Affiné au Chablis

De heerlijk milde Le Pico Germain met World Cheese Silver Medal, is gemaakt van geitenmelk en heeft een karakteristieke smaak die het goed doet op een kaasplankje, in gerechten of als voorgerecht. De goudkleurige L’Affiné au Chablis is een echte regionale specialiteit van koemelk. De fruitige kaas heeft een heerlijk zachte, crèmige textuur en wordt gewassen in Chablis-wijn.