02feb
Aan: 2 februari 2022 In: MAAZ & More

De Jersey koe is een bijzondere verschijning: ze zijn klein van formaat en hebben een mooie lichtbruine kleur. Door het kleine formaat en de sobere leefstijl zijn ze circa dertig procent duurzamer dan een Holstein koe. Ze nemen minder voer op en zo dragen ze dus bij aan minder uitstoot.

Afgebeelde drie leeftijden zijn uit voorraad leverbaar. Binnenkort is de oude variant ook verkrijgbaar

Honderd procent weidegang

Jersey koeien produceren minder liters melk dan Holstein koeien, maar met een veel hoger vet-, eiwit- en lactosepercentage. Onze Jersey koeien lopen in de Stolwijkse polder waar ze de hele zomer overdag buiten zijn, dus honderd procent weidegang. In de winter krijgen ze hoofdzakelijk gras op stal te eten.

 

Echte Jerseysmaak

In de kaasmakerij in Berkenwoude wordt er met een speciale receptuur kaas gemaakt van de melk van onze Jersey koeien. Onze Jersey melk bevat van nature meer proteïne, meer vitamines, calcium en Omega-3 dan gangbare melk. De Jersey melk wordt niet afgeroomd en is daardoor romiger en voller van smaak dan gewone volle melk en datproef je in onze ambachtelijke Jersey Boerderijkaas. De mooie gele kleur van het zuivel en de smeuïge consistentie maken deze kaas tot een lokale specialiteit die zeker niet mag ontbreken in uw assortiment.