02feb
Aan: 2 februari 2022 In: MAAZ & More

Onderstaande kaasspecialiteiten en kaasbegeleiders hebben we speciaal voor u geselecteerd om het perfecte kaasplateau te kunnen samenstellen voor Valentijnsdag.

Blu 61 2,7k

Deze blauwschimmelkaas wordt gemaakt in de regio Treviso, Italië. De kaas is zeer bijzonder omdat deze tijdens de rijping wordt gewassen met een lokale wijn, de Raboso Passito. Daarna rijpt de kaas nog verder met veenbessen. De kaas is fruitig en smeuïg.

Neufchâtel Coeur AOC e200g (RM)

Neufchâtel is een hartvormig kaasje met een fluweelzachte witte korst gemaakt van een rauwmelkse koemelk. Het zuivel is soepel.

Satonnay Pétales Roses e100g (RM)

De Satonnay is een verse kaasspecialiteit gemaakt van rauwmelkse geiten-melk, omhuld met rozenblaadjes.

Affiné Champagne Rosé e180g

Een specialiteit van gepasteuriseerde koemelk, gerijpt met Rosé Champagne. De kaas heeft een smeuïge consistentie en een zachte textuur. Deze artisanaal gemaakte kaas wordt twee à drie keer gedurende twintig dagen in Rosé Champagne ondergedompeld.

Crembleu Cremoso Champagne 1,5k

Gorgonzola Dolce is de basis, waar Champagne aan toegevoegd is. Hierdoor is de kaas goed schepbaar. De smaak is verrassend fris!

Vijgentruffel Chocolade Bonvallis e100g

Vijgjes in een jasje van chocolade. Het zoete van de verse vijg wordt gecom-bineerd met de stevige smaak van pure chocolade. Knapperig van buiten en lekker zacht en zoet van binnen.

Vijg/Cranberry/Chocoladebrood e250g

Een hartvormig Spaans vijgenbroodje waar cranberries en chocoladekruimels aan toegevoegd zijn. Natuurlijk lekker bij een kaasplankje, maar ook als tussendoortje!