31mei
Aan: 31 mei 2022 In: MAAZ & More

De frisse smaak van verse Burrata is voor liefhebbers al lang geen geheim meer. Deze mozzarella gevuld met room is een authentieke Italiaanse specialiteit. Graag stellen wij de Burrata van het merk La Daria aan u voor.

Burrata is een ambachtelijke Italiaanse verse kaas die oorspronkelijk uit Apulië in Zuidoost-Italië komt. Burrata is een 100% natuurlijk verspro-duct en wordt lokaal geproduceerd met verse volle melk van koeien die grazen op de plateau-weides van Apulië tussen de kust en het vasteland.

Wereldwijd gewaardeerde delicatesse
De kaas kenmerkt zich door delicate mozzarella met een kern van room. De buitenkant lijkt op een mozzarella, de binnenkant is romig vol gesponnen ‘pasta’. De Burrata wordt gemaakt door handmatig een flinterdun, flexibel ‘ zakje’ mozzarella te vormen dat de kaas-maker vult met een mengsel van room en stukjes gesponnen deeg. Deze vulling wordt stracciatella genoemd. Stracciatella is gestretchte wrongel met room. Stracciatella betekent in het Italiaans gescheurd of versnipperd. Vroeger was dit de perfecte manier om restjes mozzarella op te maken. Inmiddels is het wereldwijd een gewaardeerde delicatesse.

Rijke geschiedenis familie Addario
De Burrata van kaasmaker La Daria kent een rijke geschiedenis die samen-hangt met die van de Familie Addario. Vijfentwintig jaar geleden werd de basis gelegd voor dit topproduct. Moderne techniek en ambachtelijke tradities komen samen. Hierbij worden de omgeving, mens en dier gerespecteerd om zo duurzaam mogelijk een eco-verantwoord versproduct te produceren. Smaakvolle en kleurrijke verrassing Het Burrata-assortiment bestaat uit de varianten naturel, truffel of gorgonzola. Burrata is heerlijk in combinatie met tomaten, basilicum, bruschetta toast en een scheutje olijfolie gecombineerd met rijpe bessen, honingmeloen of gegrilde vijgen; een onweerstaanbare Italiaanse delicatesse.

Buona cena!