17okt
Aan: 17 oktober 2022 In: MAAZ & More

Fromageries Pochat & fils ontstond in 1919 doordat Edouard Pochat, zoon van een fokker en boer, Reblochons maakte op de familieboerderij en ze vervolgens elke woensdag verkocht op de lokale markt. Edouard had een goed praatje en kennis van zaken. Al snel beschikte hij over een groot netwerk in de regio. Om de producenten te helpen hun kazen te verkopen, kocht hij vanaf dat moment hun Reblochons op tijdens de lokale markten en verkocht ze vervolgens door.

Meer dan honderd jaar later staat Pochat & fils bekend om verschillende topkazen uit de Savoie. Een klassieker is natuurlijk de halfharde Tomme de Savoie Grand Affinage. Een perfect geaffineerde kaas die is te herkennen aan het lichtgele zuivel en de grijze korst.

Nieuwere kazen zijn de smaakvolle Raclettevarianten van Pochat & fils zoals Truffel, Wilde Knoflook en Geiten-raclette. De naam Raclette vindt zijn oorsprong in het Franse woord racler, dat schaven of schrapen betekent.

Ook zeker het proberen waard is de halfharde Beaumont Réservé die minimaal een jaar rijpt en zo zijn bijzonder milde smaak verkrijgt.