20dec
Aan: 20 december 2018 In: Persbericht

Recent hebben MAAZ Cheese en Veldhuyzen Kaas, beiden gevestigd in Bodegraven, overeenstemming bereikt over de overname van de aandelen van Veldhuyzen Kaas door MAAZ Cheese.

De expertise van Veldhuyzen Kaas ligt met name in de export van kaasspecialiteiten in meer dan 50 landen buiten Europa. De merken Basiron, Montana, Veldhuyzen, Dolaner en Hommage genieten wereldwijde bekendheid. Veldhuyzen Kaas is meermaals bekroond voor het op de markt brengen van opmerkelijke innovaties op het gebied van kaas. Al meer dan een eeuw bedient Veldhuyzen Kaas ook een vaste klantenkring in de Benelux.

MAAZ Cheese is een echt Hollands familiebedrijf. Gedreven door  authentiek ondernemerschap staat de focus altijd op een duurzame relatie met haar klanten. MAAZ Cheese wil de brug slaan tussen wat de Nederlandse zuivelsector, maar ook de Europese kaasmarkt biedt en de nationale- en internationale markt vraagt. Door samenwerking met toonaangevende Europese kaas- en zuivelproducenten, moderne verpakkingstechnologieën en een nieuw distributiecentrum is MAAZ Cheese in staat om ketenkosten te beperken.

Medio december 2019 wordt Veldhuyzen Kaas geïntegreerd binnen het in aanbouw zijnde distributiecentrum van MAAZ Cheese en blijft ook onder de naam Veldhuyzen Kaas verantwoordelijk voor de exportactiviteiten.

Met de overname van Veldhuyzen Kaas wordt verder invulling gegeven aan de groeistrategie van MAAZ Cheese als totaalleverancier van Europese kaas en kaasspecialiteiten.