26aug
Cheese awards
Aan: 26 augustus 2019 In: Nieuws

Veldhuyzen Kaas wint Goud met Calora 18% Pikant!

De állerlekkerste Goudse belegen light is Calora 18% Pikant! Deze kaas van Veldhuyzen Kaas (onderdeel van MAAZ Cheese)  won 6 juni Goud bij de Gouda Cheese Awards 2019. Deze  kaas  draagt een jaar lang het predicaat ‘lekkerste kaas van Nederland’.

Veldhuyzen Kaas
De expertise van Veldhuyzen Kaas ligt in de nationale – en internationale verkoop van Nederlandse kaasspecialiteiten. De merken Calora, Basiron, Montana, Veldhuyzen, Dolaner en Hommage genieten wereldwijde bekendheid. Veldhuyzen Kaas is meermaals bekroond voor het op de markt brengen van opmerkelijke innovaties en hoog kwalitatieve producten.

Belangstelling

Het was de eerste keer dat de beslissende keuring plaatsvond voor publiek. En publiek was er genoeg; de toch al drukke kaasmarkt van Gouda trok honderden mensen die niet alleen een blokje mee wilden proeven, maar ook wilden kijken hoe culinair journaliste Janny van der Heijden (bekend van programma’s als Heel Holland Bakt) en andere juryleden de boorsels keurden.

Kaaskeuring door consumenten

Gouda Cheese Awards is een belangrijke en bijzondere kaaswedstrijd in Nederland. Het is namelijk geen technische kaaskeuring, maar een neutrale smaaktest: consumenten proeven en beoordelen. De wedstrijd wordt georganiseerd door het Nederlands Nationaal Kaaskeur Concours (NNKC) in samenwerking met de Gouda Kaasmarkt, de Goudse Waag, de Samenwerkende Ondernemersverenigingen Gouda (SOG) en gemeente Gouda. De voorrondes vonden eind mei plaats bij het Centrum voor Smaakonderzoek (CSO) in Wageningen.