01jun
MAAZ Cheese & More Kornblomst Blauw Bio
Aan: 1 juni 2020 In: MAAZ & More

Uitgave 2 | 2020

 

Deze milde Deense blauwaderkaas met een gewicht van drie kilo is qua zuivel net iets steviger dan een Gorgonzola. Heerlijk op brood, toast of pizza, in een salade, kaassaus of voor de kaasfondue. De 60+ kaas is heel romig op de tong en heeft een lentefris aroma. Een eenvoudige en toegankelijke kaas gemaakt van gepasteuriseerde, biologische koemelk.

MAAZ Cheese & More Kornblomst Blauw Bio

Kornblume Blauwader wordt gemaakt in het hoge noorden van Jutland door kaasmakerij Thise. Thise heeft zich compleet toegelegd op de productie van biologische kazen en zuivelproducten. ‘Dairy with passion’ luidt de slogan van de coöperatie en de zeventig aangesloten bio-boeren. Samen zorgen ze jaarlijks voor de aanvoer van 105 miljoen liter organische melk waarvan 85 verschillende versproducten worden gemaakt.