In Boerquet Lentegeluk buitelen de smaken van lente-ui, viooltjes en honingklaver over elkaar heen. De kaas kenmerkt zich door de combinatie van frisse kruiden en een romig, zacht zuivel. Art.nr.: 109259 Artikelnaam: Boerquet Lentegeluk 50+ 8k (GT) BE: 1

Uitzonderlijke kaas die de zachtheid van Brie d’Isigny combineert met de aardse smaak en intense geur van truffel. Het adellijke huwelijk van Crème d’Isigny A.O.P. en zwarte truffels vormen het hart van deze kaas, een delicatesse op het kaasplateau. De kaasmakers van Isigny zijn erin geslaagd om een overheerlijke roombrie [...]

Ook in 2024 verrassen wij u weer met een aantal creatieve en kansrijke kaasinnovaties. De eerste presenteren wij u in MAAZ & More 20; de Valentijns Kaasspecialiteiten van de kaasmakers Quesos y Besos (vertaald kazen en kusjes). Lees meer.

ONZE SEIZOENSSPECIALITEIT!                                                                   Een romige en volkruidige boerderijkaas rijk gevuld met een winterse melange van steranijs, kaneel en kruidnagel [...]

Sottobosco is niet alleen een cadeautje om te zien, het is ook absoluut een bijzondere kaas. Sottobosco wordt gemaakt volgens hetzelfde recept als Taleggio, alleen rijpt deze in een traditionele witte wijn. Met de typische gewassen korst en het romige zuivel heeft de Sottobosco een intense en sterke smaak. Artikel [...]

Niet alleen fameuze gedistilleerde lekkernijen worden in beperkte oplages geproduceerd voor bevlogen liefhebbers, maar ook kazen. Fromage d’Affinois met pompoenpitten is een echte ‘limited edition’ speciaal voor de herfst. Een heel toegankelijke kaas, lekker romig en boordevol knapperige pompoenpitten. Deze kaas wordt gemaakt in het hart van de regio Auvergne-Rhône-Alpes. Fromage [...]

Zacht en zomers, onze nieuwe Hommage Honing. Deze smaakvolle Hollandse geitenkaas wordt verrijkt met honing en heeft een frisse, lichtzoete smaak. Heerlijk als blokjes in de salade of licht gesmolten over een broodje. Art.nr. 108019 Artikelnaam Hommage Honing 5k Besteleenheid 1

Graskaas Het is er weer Als het voorjaar wordt, mogen de koeien – na een lange winter in de stal – weer naar buiten. En dat is groot feest! Als de staldeuren opengaan, wordt het een dolle boel. De koeien gaan rennend, springend en dansend van plezier de wei in. [...]

Van oorsprong werd Witte Meikaas aan het begin van het weideseizoen gemaakt, maar Witte Meikaas van de Arcadiahoeve in Bodegraven is jaarrond verkrijgbaar. Gemaakt van gepasteuriseerde koemelk en nauw verwant aan Mozzarella. De wrongel wordt zo grof mogelijk gesneden en voorzichtig geroerd, om het uitlekken van de wei te beperken. […]

Het best bewaarde geheim van Zwitserland: het mysterieuze kruidenmengsel. De unieke smaak van Appenzeller is te danken aan het mengsel van bergkruiden en specerijen (of Sulz) waarmee de meester-affineurs hem al eeuwenlang bestrijken. De bereiding van dit mengsel is dan ook een goed bewaard geheim!

ONZE KAAZ 35+ is een kaas met minder vet die tot stand komt door de melk voor de bereiding extra af te romen. Kaas met minder vet is het op één na grootste segment binnen de totale kaascategorie. Minder vet kazen worden vaak als minder smeuïg en smaakvol bestempeld. Samen […]

MAAZ Cheese wenst u een voorspoedig en gezond (Kaas)jaar!

De periode dat onze omgeving zich weer hult in mooie gele, oranje en bruine tinten en iedereen weer knus bij elkaar kruipt in huis is het uitgelezen moment om te genieten van een echte seizoensspecialiteit: Boerderij Herfstkaas. Deze boerderijkaas zit vol heerlijke pompoenstukjes, bospaddestoelen en kenmerkt zich verder door een […]

Niet alleen fameuze gedistilleerde lekkernijen worden in beperkte oplages geproduceerd voor bevlogen liefhebbers, maar ook kazen. Fromage d’Affinois met pompoenpitten is een echte ‘limited edition’ speciaal voor de herfst. Een heel toegankelijke kaas, lekker romig en boordevol knapperige pompoenpitten. Deze kaas wordt gemaakt in het hart van de regio Auvergne-Rhône-Alpes.

‘De passie van sommigen, het plezier van iedereen’ is de slogan van de kaasmakers van Société die al bijna 160 jaar de fameuze blauw geaderde Roquefort AOP-kaas maken van melk van het speciale Lacaune-schapenras. Société Roquefort AOP is exclusief bij MAAZ Cheese verkrijgbaar. De oorsprong van Roquefort is nauw verbonden […]

Fromageries Pochat & fils ontstond in 1919 doordat Edouard Pochat, zoon van een fokker en boer, Reblochons maakte op de familieboerderij en ze vervolgens elke woensdag verkocht op de lokale markt. Edouard had een goed praatje en kennis van zaken. Al snel beschikte hij over een groot netwerk in de […]

Deze heerlijke zachte Franse witschimmelkaas is nu ook verkrijgbaar als brie gevuld met vijgen. Een lekkere friszoete combinatie die niet misstaat op een kaasplankje. De basis van dit ambachtelijke zuivel-product is een rauwmelkse brie uit Pays de la Loire. Maar liefst elf procent van de kaas bestaat uit verse vijgenvulling. […]

De frisse smaak van verse Burrata is voor liefhebbers al lang geen geheim meer. Deze mozzarella gevuld met room is een authentieke Italiaanse specialiteit. Graag stellen wij de Burrata van het merk La Daria aan u voor. Burrata is een ambachtelijke Italiaanse verse kaas die oorspronkelijk uit Apulië in Zuidoost-Italië […]

Deze rauwmelkse brie, Le Petit Morin van 1 kilo, is gevuld met een mengsel van verse roomkaas, honing met tijm, abrikoos en pistache. Het resultaat is een overheerlijke Seizoens-BRIE met een frisse, verrassende smaak. Deze brie is verkrijgbaar vanaf 18 april tot en met 8 juli 2022.

Kaasboerderij De Gelder in het Friese Tijnje, gerund door Anne en Jenny Vogel samen met hun zoon Hans Peter, is al jarenlang bekend als het gaat om innovatieve ideeën op het gebied van kaasmaken. Goede zorg voor mens, dier en milieu wordt op de kaasboerderij dagelijks in de praktijk gebracht. [...]

Kaas met minder vet is het op één na grootste segment binnen de totale kaascategorie. Samen met Kaasmakerij Schoonrewoerd (Vijfheerenlanden in Het Groene Hart) heeft MAAZ Cheese exclusief een verbeterde kaas met minder vet geïntroduceerd. De verwerkte melk komt grotendeels van de boerderijen in een straal van dertig kilometer rond [...]

Onderstaande kaasspecialiteiten en kaasbegeleiders hebben we speciaal voor u geselecteerd om het perfecte kaasplateau te kunnen samenstellen voor Valentijnsdag. Blu 61 2,7k Deze blauwschimmelkaas wordt gemaakt in de regio Treviso, Italië. De kaas is zeer bijzonder omdat deze tijdens de rijping wordt gewassen met een lokale wijn, de Raboso Passito. [...]

De door MAAZ Cheese en Kaasmakerij Rouveen ontwikkelde Kruidenhooi Kaas onderscheidt zich door haar geurige, romige karakter. De korst is afgewerkt met gedroogde kruiden. Gedurende de rijping van twintig weken krijgt deze kaas een subtiele kruidige smaak. Met de opvallende< groene kruidenkorst is de kaas duidelijk herkenbaar!

De Jersey koe is een bijzondere verschijning: ze zijn klein van formaat en hebben een mooie lichtbruine kleur. Door het kleine formaat en de sobere leefstijl zijn ze circa dertig procent duurzamer dan een Holstein koe. Ze nemen minder voer op en zo dragen ze dus bij aan minder uitstoot. [...]

Al meer dan honderd jaar is Rouveen Kaasspecialiteiten meester in het maken van kaas. De kaasmakerij wordt gedreven door traditie met oog voor de toekomst. De meest recente vernieuwing bestaat uit de onlangs geïntroduceerde ambachtelijke schapenkazen Mouton Mild, Pittig en Pikant. Kazen met een uitmuntende smaak die voor een belangrijk […]

Appenzeller®, een van de bekendste en pittigste Zwitserse kazen, is enorm veelzijdig. Deze rauwmelkse kruidige bergkaas smaakt perfect als tafelkaas of in blokjes als lekker tussendoortje, maar kan ook prima worden gebruikt bij het maken van warme gerechten. Zo leent de Appenzeller® Mild zich bij uitstek voor een verrassende kaasfondue, […]

Op de familieboerderij Barber’s Farmhouse, in het Engelse Somer-set, wordt al sinds 1833 de lekkerste Cheddar gemaakt. Traditionele Cheddar met Beschermde Oorsprongs Benaming. De bij-zonder intense smaak en mooie diepgang proef je direct terug in de ambachtelijke Vintage Cheddar en Vintage reserve Cheddar. De romige Vintage Cheddar rijpt 18 maanden […]

De maanden september en oktober zijn een mooie periode in het jaar om boeren- en boerderijkaas onder de aandacht te brengen. MAAZ Cheese introduceert, samen met een groepje zelfkazers, een uitgekiend concept om boeren- en boerderijkaas op een bijzondere wijze blijvend in de schijnwerpers te zetten. Boeren- en boerderijkaas vormen […]

Een nieuwe Nederlandse specialiteit met een spectaculaire uitstraling! Het is royaal genieten met deze speciale Hollandse Red Blue kaas. Een smaakvolle Nederlandse blauwaderkaas met oranje zuivel. Dat ziet er niet alleen feestelijk uit, maar combineert ook heerlijk met een glas rode port, dessertwijn of een zoete mousserende wijn en een […]

De Engelse koning der kazen De Brit Frances Pawlett, afkomstig uit Wymondham, Leicestershire, wordt traditioneel gezien als de grondlegger van de Engelse koning der kazen: Blue Stilton. De kaasmaker bepaalde de vorm en stijl van de moderne Stiltonkaas rond 1720. Zowel de witte als de blauwe Stilton zijn wereldwijd bekend […]

De lekkerste mozzarella bollen worden gemaakt van verse buffelmelk. De eivormige kaasjes worden met de hand ‘gesponnen’ door de Italiaanse kaasmeester die de smaak, structuur en textuur bepaalt. Een proces dat al sinds 1970 plaatsvindt bij de ambachtelijke kaasmaker San Salvatore van de familie Letizia in Pietramelara, zeventig kilometer ten […]

Griekse Feta in vat In tegenstelling tot de meeste verse kaas is de Feta een gerijpte kaas. Juist deze Feta is gerijpt in een houten vat; een mooie blikvanger op elk verkooppunt! Deze Feta is romiger en zachter van smaak. Verhouding schaap / geit is 70% om 30%. Binnen de […]

Thise Dairy , Deense passie voor Zuivel Het gebrul van de Noordzee, de wind in het gras en de trillende oren van koeien, dat zijn de ingrediënten die fijnproevers herkennen in de zilte biologische zuivel van Deense zuivelspecialist Thise Dairy. Denemarken was zo’n 35 jaar geleden het eerste land ter […]

Boerderijkaas Asperge Het aspergeseizoen is begonnen! En waarom zou je deze heerlijke seizoensgroenten niet combineren met smeuïge Hollandse Kaas van de boerderij? Voor deze kaas gingen wij op zoek naar de juiste verhouding witte en groene asperges met de beste aspergesmaak. Het resultaat mag er zijn; een authentieke boerderijkaas met […]

Drentse Bio Buffelkaas Het is nou niet direct het meest voor de hand liggende melkvee dat je zou verwachten in het Drentse Eursinge, maar als je bij Bouke en Marlies Luth voorbij fietst zie je toch echt een kudde van zestig aaibare waterbuffels grazen. “Waterbuffels zijn geweldige dieren. Het geeft […]

De crème de la crème onder de kazen Vol passie vervaardigen talrijke kaasmakerijen in Zwitserland op traditionele wijze bijzondere kazen. De grotmeesters van Kaltbach bepalen, aan de hand van strikte criteria, welke Zwitserse kazen in de Kaltbachgrot komen te liggen. Het unieke grotklimaat en vakmanschap resulteren in kazen van wereldklasse. […]

De Ierse kaasgeschiedenis leest als een spannend boek. Van de vroegchristelijke periode tot eind zeventiende eeuw maakten de Ieren volop zachte en harde kazen met mooie Gaelic namen als grus, maethal, maothla, milsen, mulchan of tanach. En opeens… verdween het kaasmaken nagenoeg uit Ierland. Rond 1907 was er hernieuwde interesse […]

In deze rubriek stellen we u graag voor aan bijzondere kaasmakers of laten we u kennis maken met uitzonderlijke kazen. Deze zesde uitgave van MAAZ & More een hommage aan gezonde geitenkaas. Geitenkaas is niet alleen gezond, maar heeft ook een frisse toegankelijk smaak die bij een breed publiek aanslaat. […]

In 1953 werd een 22 miljoen jaar oude zandsteengrot ontdekt in een klein dorpje in Zwitserland, genesteld tussen glooiende heuvels en diepgroene weides. De locatie bleek een unieke, natuurlijke omgeving voor het rijpen van kaas. De grot in de Santenberg herbergt vandaag de dag meer dan 120.000 kaaswielen. Deze enorme […]

oogst wereldwijd erkenning De lekkerste culinaire producten komen vaak bij ambachtsmensen vandaan die nog een ware passie voor hun werk hebben. Dat is bij Beppino Occelli niet anders. Sinds 1976 tovert hij zijn liefde voor mooie zuivelproducten om in culinaire hoogstandjes die over de hele wereld lof oogsten. Het begon […]

In deze rubriek stellen we u graag voor aan bijzondere kaasmakers of laten we u kennis maken met uitzonderlijke kazen. In deze vijfde uitgave van MAAZ & More zetten we de smaakvolle Germain Kazen van Rians in de schijnwerpers. Gerijpte koe- en geitenkazen Het Germain-kaasassortiment van Rians wordt al meer […]

Bonck van Blesckens is door kaasmakerij De Graafstroom in Bleskensgraaf speciaal ontwikkeld voor het topsegment Goudse kaas. De duurzame kaasmakerij uit het Groene Hart maakt al meer dan een eeuw de beste natuurgerijpte Goudse kazen. Smaakvolle toppers die op vele nationale en internationale wedstrijden goud in de wacht wisten te […]

fris en romig nazomers briesje Even heerlijk nazomeren doe je met de lekkerste ambachtelijke roomkaas. Dit is de passie van Koos van der Wind en zijn vrouw Arma. Hun toewijding laat zich het best omschrijven als: ‘Van Room tot Droom’. Om die droom werkelijkheid te maken, startte ze in 1989 […]

Meester-Affineurs heeft een duo dat hoge ogen scoort bij kaaskenners. De Double DutchÇ 50+ is dan ook een heel bijzondere kaas waarin de lekkerste smaaksensaties van koeien- en geitenkaas samen apart verenigd zijn. Double the milk, double the taste! Warme wrongel De kaas wordt gemaakt van de warme ochtendwrongel van […]

Reis tijdens de lunch even snel naar Italia en La France op en neer, want kaas importeren doe je zelf met importeerkaasenmeer.nl! Als kaasspeciaalzaak wil je klanten regelmatig verrassen met bijzondere versproducten. Zulke perfect, door de producent zelf, geaffineerde buitenlandse kazen, onderscheidende zuivelproducten en originele delicatessen kun je gemakkelijk in […]

Spaanse Kaaskennerweken   Uitgave 2 | 2020   Zon, zee en... kaas. Spanje heeft een rijke kaashistorie. Eeuwen vakmanschap resulteren in de karakteristieke en smaakvolle geiten-, schapen- en koemelkkazen die in vele regionale variaties te verkrijgen zijn. In de ruige natuur grazend vee eet vers gras en wilde kruiden. Dat [...]

Uitgave 2 | 2020   Deze milde Deense blauwaderkaas met een gewicht van drie kilo is qua zuivel net iets steviger dan een Gorgonzola. Heerlijk op brood, toast of pizza, in een salade, kaassaus of voor de kaasfondue. De 60+ kaas is heel romig op de tong en heeft een [...]

Uitgave 2 | 2020   Fijnproevers genieten dubbel met rijke weideboter. Weideboter is uniek van smaak: voller, fijner en ronder. Naast de succesvolle pakjes nu ook als veelzijdige 5kg kluit verkrijgbaar. Makkelijk zelf te versnijden en ideaal om zelf kruidenboter van te maken. Weideperiode Grasboter of weideboter is bovendien gemaakt [...]

In deze rubriek stellen we u graag voor aan bijzondere kaasmakers of laten we u kennis maken met uitzonderlijke kazen. Deze tweede uitgave van MAAZ & More zetten we de prijswinnende Catalaanse kaasmaker Montbrú in de schijnwerpers. De naam Montbrú werd in 1989 geregistreerd en betekent letterlijk ‘donkere berg’. Het [...]

Uitgave 1 | 2020   In deze rubriek stellen we u graag voor aan bijzondere kaasmakers of laten we u kennis maken met uitzonderlijke kazen. Ambachtelijk kaasmaker Émilien Bach van Fromages Bach bijt de spits af in deze eerste uitgave van MAAZ & More. Kaasmaken zit de familie Bach al [...]

MAAZ & More

MAAZ & More is een uitgave van MAAZ Cheese BV en verschijnt 6x per jaar. Heeft u vragen over de producten uit MAAZ & More of wilt u meer informatie over ons assortiment ontvangen neemt u dan telefonisch contact met ons op of maak gebruik van het contactformulier. Wij informeren u graag. Heeft u vragen over de ingrediënten of allergenen van de producten? Mail uw vraag naar salesbenedu@maazcheese.nl.

Misschien vind je dit ook interessant:
Contactgegevens
Portugalweg 17, Bodegraven
+31 (0) 172 55 3000